World Quiz: Geography Trivia Questions and Answers [2022] ✈️

easy geography quiz questions

You love to travel, but how much do you know about the world we live in? If you’re looking to have a fun time while simultaneously learning some highly interesting and useful geography trivia, you’ve come to the right place. Find a collection of world geography quiz questions and answers that have been hand selected to test your geography general knowledge on an array of exciting and interesting topics. Prepare to have your knowledge on world trivia skyrocket!

This geographical questions quiz has been categorised into different difficulty levels. Start with the easy geography quiz questions and build your confidence up to the hard geography questions trivia. Along the way learn about the world’d continents, countries, cities, mountains, oceans, languages, and this planet we call home. 

Attempt this on your own, gather your kids, or invite a group of friends to try out this quiz about world geography.

Whether you’re running a real-life geography quiz or a virtual world trivia night, it’s bound to be a thrilling and educational time with this collection.  

Are you ready to kick off your geography trivia questions? 3, 2, 1… Let’s go!

If you’d like to know continue the questions and conversation,
feel free to contact me or start a conversation of our own on insta. Enjoy!

Be sure to save this post or bookmark it to easily find it during your next quiz night. Let’s get into it….

✓ EASY GEOGRAPHY QUIZ QUESTIONS

What are some easy geography questions for kids?

Find a list of beginner questions about geography that are bound to test your knowledge of the world

What are some easy geography questions?
  1. Trivia Question: What is the name of the highest mountain in the world? 
    Answer: Mount Everest
    Everest rises to a height of 29,031.69 feet (8,848.86 metres) earning the title as the world’s tallest mountain.


  2. Trivia Question: Which country has the largest population in the world? 
    Answer: China
    The latest population numbers of China is 1,449,644,856 people.


  3. Trivia Question: What are the northern lights also known as?
    Answer: Aurora Borealis


  4. Trivia Question: What are the names of the seven continents of the world?
    Answer: Asia, Africa, North America, South America, Antarctica, Europe, Australia.


  5. Trivia Question: What is the name of the longest river in the world? 
    Answer: The Nile River
    It extends over 6650 km (4130 miles) long with a drainage basin covering 11 countries.


  6. Trivia Question: Which is colder: The North Pole or the South Pole?
    Answer: The South Pole


  7. Trivia Question: What planet is closest to our planet Earth? 
    Answer: Venus


  8. Trivia Question: What is the most-spoken language in South America?
    Answer: Spanish
    English, Spanish, and Portuguese are the most commonly spoken languages across the continent of South America. However, Spanish is the most spoken language with Portuguese coming in at a very close second.


  9. Trivia Question: What is the name of the largest ocean in the world? 
    Answer: The Pacific Ocean
    The Pacific Ocean is not only the largest ocean on Earth, but also the deepest. It has a surface area of 165,250,000 km2 (63,800,000 mi²) and a max depth of 10,911 m (35,797 ft).


  10. Trivia Question: Which continent is located in all four hemispheres?
    Answer: Africa


  11. Trivia Question: What is the tallest waterfall the world?
    Answer: Angel Falls
    Located in Venezuela, Angel Falls is considered the highest waterfall in the world, dropping 3,212 feet (979 meters) from its highest point.


  12. Trivia Question: What percentage of the Earth’s surface is covered by the ocean?
    Answer: 71%


  13. Trivia Question: What is the largest coral reef system in the world?
    Answer: The Great Barrier Reef


  14. Trivia Question: Which continent does Russia belong to?
    Answer: Europe and Asia
    Russia is a transcontinental country spanning across Northern Asia and Eastern Europe.


  15. Trivia Question: Which day is celebrated as World Earth Day?
    Answer: April 22


  16. Trivia Question: Which ocean lies between Europe and America?
    Answer: The Atlantic Ocean


  17. Trivia Question: What is the largest island in the world?
    Answer: Greenland
    The island extends over 836,330 square miles (2,166,086 square km) of surface area.


  18. Trivia Question: What is the name of the largest country in the world? 
    Answer: Russia
    Russia makes up 11.52 % of the Earth’s landmass and holds the title as the largest country on earth in terms of surface area with a total area of 17,098,242 km² (6,601,665 mi²).


  19. Trivia Question: How many states make up the United States? 
    Answer: 50
    The last two states to join the US Union were Alaska (49th) and Hawaii (50th) in 1959.


  20. Trivia Question: What is the name of the largest river in the world?
    Answer: The Amazon River
    Found in South America, the Amazon River is the world’s biggest river, flowing at a rate of 7.38 million cubic feet (209,000 m3) per second.


  21. Trivia Question: What is the study of the weather referred to as?
    Answer: Meteorology


  22. Trivia Question: What sea separates Europe and Africa?
    Answer: The Mediterranean Sea


  23. Trivia Question: Central America is part of which continent?
    Answer: North America


  24. Trivia Question: Which country in Europe has the largest number of people?
    Answer: Germany
    It has the largest population in Europe, with more than 84 million people living in this country.


  25. Trivia Question: What is the official currency of the United Kingdom? 
    Answer: Pound sterling 


  26. Trivia Question: What type of leaf is on the Canadian flag? 
    Answer: The Maple leaf 


  27. Trivia Question: What do you call a chain of mountains?
    Answer: A mountain range


  28. Trivia Question: In which ocean are the Maldives islands located?
    Answer: The Indian Ocean


  29. Trivia Question: Which continent is Iceland geographically a part of?
    Answer: Europe
    Iceland is included in Europe for geographical, political, cultural, and practical reasons. However, the island includes parts of both continental plates as it is located on the constantly active geologic border between North America and Europe.


  30. Trivia Question: What highway runs from Chicago to Santa Monica?
    Answer: Route 66


  31. Trivia about World Question: What is the most northerly ocean in the world?
    Answer: The Arctic Ocean


  32. Trivia Question: What is the name of the largest waterfall in the world? 
    Answer: Victoria Falls
    It it is not the highest nor the widest waterfall in the world, but based on its combined width of 1,708 metres (5,604 ft) and height of 108 metres (354 ft), the Victoria Falls are the largest sheet of falling water in the world.


  33. Trivia Question: How many countries are there in Africa
    Answer: 54

Check out this list of the:
Cheapest islands to visit around the world

✓ HARD GEOGRAPHY TRIVIA QUESTIONS

Do you like a challenge? Niceeee. These deep thinking geography questions trivia are a surefire way to assess your proficiency in all things world related.

What are some hard geography questions?

geographical questions quiz trivia
  1. Trivia Question: What is the name of the deepest known point in the Earth’s ocean?
    Answer: Mariana’s Trench
    The Challenger Deep in the Mariana Trench is 10,920 m ±10 m deep.


  2. Trivia Question: How many countries are in the Schengen area?
    Answer: 26


  3. Trivia Question: Which country has no capital city?
    Answer: Nauru
    This island nation located in the Pacific Ocean is the only country in the world without a capital city. Nauru is also is the second-smallest country in the world.


  4. Trivia Question: What is the approximate age of the oldest fossil ever found?
    Answer: 3.5 billion years old
    The oldest known fossils are cyanobacteria from the Archaean rocks of western Australia.


  5. Trivia Question: Which is the only country through which both the equator and the Tropic of Capricorn pass?
    Answer: Brazil


  6. Trivia Question: Speaking of which, how many countries does the equator pass through?
    Answer: 13
    Brazil, Colombia, Democratic Republic of the Congo, Ecuador, Gabon, Indonesia, Kenya, Kiribati, Maldives, Republic of the Congo, Sao Tome & Principe, Somalia, and Uganda.


  7. Trivia Question: How many World Heritage Sites have been inscribed by UNESCO?
    Answer: 1,121


  8. Trivia Question: How many countries are in Europe?
    Answer: 44


  9. Trivia in the World Question: Which is the largest landlocked country in the world by area?
    Answer: Kazakhstan


  10. Trivia Question: What does a cartographer do?
    Answer: Makes maps


  11. Trivia Question: What is the tallest mountain in Canada?
    Answer: Mount Logan


  12. Trivia Question: How many states does Mexico have?
    Answer: 32
    The country comprises of 31 states and one federal district.


  13. Trivia Question: What Cape is found at the southernmost point of the continent of Africa? 
    Answer: Cape Agulhas
    It is the geographic southern tip of the African continent and the beginning of the dividing line between the Atlantic and Indian Oceans.


  14. Trivia Question: Peking Roasted Duck is the national dish of what country? 
    Answer: China
    This exotic cuisine 北京烤鸭 has its origin from the Yuan dynasty in Beijing.


  15. Trivia Question: What is the largest island in the Caribbean?
    Answer: Cuba
    Encompassing an area of 42,804 square miles, it is the largest island country in the Caribbean sea.


  16. Trivia Question: Which is the longest river in Asia?
    Answer: Yangtze River
    With a length of 6,300 km and a discharge of 30 170 m³/s, the Yangtze is the longest in Asia and the world’s third longest river.


  17. Trivia Question: Which country, including its international territories, has the highest number of time zones?
    Answer: France
    With its 12 standard times, France beats the USA and Russia, which have 11 time zones each.


  18. Trivia Question: What is the name of the only tropical rainforest in the United States? 
    Answer: El Yunque National Forest of Puerto Rico


  19. Trivia Question: Which island has no connection to the modern or outside world?
    Answer: North Sentinel Island


  20. Trivia Question: Is Bora Bora a country?
    Answer: No
    It forms a part of French Polynesia, which is officially a semi-autonomous territory of France.


  21. Trivia Question: What is the longest river in Europe?
    Answer: Volga
    Located in Russia, the Volga River flows through Central Russia all the way into the Caspian Sea, flowing for a distance of 3,692 kilometers.


  22. Trivia Question: What is the largest airport in the United States of America
    Answer: Denver International Airport
    DIA is the largest airport in the US, occupying 135.69km², and the fifth busiest.


  23. Trivia Question: How deep is the Dead Sea?
    Answer: 306 meters
    The Dead Sea is 306 m deep, the deepest hypersaline lake in the world. Its surface is 430.5 metres below sea level, making it the lowest land-based elevation on Earth.


  24. Trivia Question: What river flows through the Grand Canyon? 
    Answer: Colorado River


  25.  Trivia Question: What is the largest church in the world?
    Answer: St. Peter’s Basilica in Vatican City


  26. Trivia Question: How many countries border Kyrgyzstan?
    Answer: 4
    It is bordered with Kazakhstan in the north, China on the east and south, and by Tajikistan and Uzbekistan on the south and west.


  27. Trivia Question: How many federal states does Austria have?
    Answer: 9


  28. Trivia Question: What is the longest river in the United States?
    Answer: The Missouri River
    It is approximately 2,341 miles (3,767 kilometers long).


  29. Trivia Question: What is the currency of the Dominican Republic?
    Answer: Dominican peso


  30. Trivia Question: Where is the “driest place on Earth?”
    Answer: Ross Island in the Antarctic


  31. Trivia Question: In which country would you find the world’s longest road tunnel?
    Answer: Norway.
    At 24.5 km (15.23 miles) long, the Lærdal Tunnel is the longest road tunnel in the world and cost over $110 million to build.


  32. Trivia Question: What do you call feathery clouds that are mainly ice crystals?
    Answer: Cirrus clouds


  33. Trivia Question: Which place receives the world’s highest annual average rainfall?
    Answer: Mawsynram
    The village of Mawsynram in India receives more than 10,000 millimeters of rain in an average year and is the wettest place in the world.


  34. Trivia Question: Which country has the world’s longest official name?
    Answer: The UK
    This title belongs to the UK, which is short for the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, with a total of 56 characters.


  35. Trivia Question: Which famous sportsperson is the airport on the island of Madeira named after?
    Answer: Cristiano Ronaldo


  36. Trivia Question: Which service began in 1883 going between Paris and Constantinople?
    Answer: The Orient Express


  37. Trivia Question: What are the 40,000 basalt columns on the north coast of Northern Ireland known as?
    Answer: Giant’s Causeway


  38. Trivia Question: What stretch of water can be found between Alaska and Kamchatka?
    Answer: The Bering Strait


  39. Trivia Question: At what rate are the Himalayas growing?
    Answer: 2.4 in/6.1cm per year
    The Himalayas continue to rise as the tectonic collision that created the Himalayan mountain range and the Tibetan plateau millions of years ago continues to this day. The Indian tectonic plate continues to move northwards into the Eurasian plate, which causes the height of the mountain range to rise a little every year. This rise is not as dramatic due to weathering, erosion, and the stretching out of the Eurasian Plate.


  40. Trivia Question: What is the world’s most expensive spice?
    Answer: Saffron
    Native to Southwest Asia, Saffron is the most sought after and expensive spice in the world. At over $50 per gram for the highest quality crop from Iran, it is even more precious than metal.


  41. Trivia Question: Which mountain is closest to space?
    Answer: Mount Chimborazo of Ecuador


  42. Trivia Question: Where are the majority of the world’s mangoes grown in?
    Answer: India


  43. Trivia Question: What is the imaginary line called that connects the north and south pole?
    Answer: Longitude lines
    North-south lines on the Earth are Longitude lines, also referred to as Meridians. The Prime Meridian is the line at zero degrees longitude, through Greenwich, England. The east-west lines are the Latitude lines. Worth noting the difference is that the line directly through the poles through the center of the Earth is called its Axis.

The benefits of seeing the world are numerous.
Read: The importance of traveling

How much do you know about the geography of the world?
Keep reading for more inspiration

✓ TRIVIA GEOGRAPHY OF THE WORLD QUIZ

Whether you enjoy knowing random facts about the world or are a budding geographer, this set of the best world quiz questions is for you.

What are some good geography questions about the world?

geography trivia questions an answers quiz
  1. Trivia Question: How many countries are there in the world today?
    Answer: 195 countries
    There are 193 member states of the United Nations and 2 non-member observer states.


  2. Trivia Question: Which are the 7 continents in the world from largest in area to smallest?
    Answer: Asia, Africa, North America, South America, Antarctica, Europe, and Australia


  3. Trivia Question: In which direction do latitude lines run on a globe?
    Answer: Left to right 


  4. Trivia Question: What was the name of the giant continent or single landmass that all continents were once a part of?
    Answer: Pangaea
    Pangaea was surrounded by a super-ocean called Panthalassa.


  5. World Trivia Question: What is the newest country in the world?
    Answer: South Sudan
    South Sudan gained independence from Sudan in 2011 following years of civil war


  6. Trivia Question: What country are the Great Pyramids of Giza located in? 
    Answer: Egypt


  7. Trivia Question: Name the five oceans of the world? 
    Answer: Atlantic, Pacific, Indian, Arctic, and the Antarctic


  8. Trivia Question: What is the most abundant element in the Earth’s crust?
    Answer: Oxygen at around 46.6%


  9. Geography Trivia Question: What is Earth’s largest desert?
    Answer: Sahara Desert
    The Sahara desert, located across more than 10 countries in North Africa, is the biggest desert in the world outside the polar regions with an area of 9,200,000 square kilometres.


  10. Trivia Question: What is the biggest latitude called?
    Answer: Equator


  11. Trivia Question: Which artificial waterway connects the Pacific Ocean to the Atlantic Ocean?
    Answer: The Panama Canal


  12. Trivia Question: In what direction does the globe spin?
    Answer: West to east (counterclockwise)
    Earth rotates on its axis from west to east (that is from left to right). When viewing Earth from above the North Pole, it can be seen moving in a counter-clockwise direction.


  13. Trivia Question: The “ring of fire” is home to what percent of Earth’s volcanoes?
    Answer: 90%


  14. Trivia Question: What is the name of the driest continent on Earth? 
    Answer: Antarctica


  15. Trivia Question: Mount Everest lies in which mountain range?
    Answer: The Himalayan mountain range


  16. Trivia Question: Which is the highest mountain range that lies exclusively in Europe?
    Answer: The Alps


  17. Trivia Question: What is the tallest building in the world?
    Answer: Burj Khalifa
    Found in Dubai, it stands 828-metre (2,717 ft) high.


  18. Trivia Question: Brazil was once a colony of which European country?
    Answer: Portugal


  19. Trivia Question: The peak of Mt Everest was once under the sea. True of False?
    Answer: True
    Marine limestone with 400-million year old fossils of sea creatures and shells are found on the summit of Mt Everest.


  20. Trivia Question: What is the name of the second tallest mountain in the world?
    Answer: K2
    Located along the Pakistan-China border in the Karakoram mountain range, K2 rises 28,251 feet (8,611 metres) above sea level, making it the world’s second tallest mountain after Everest.


  21. Trivia Question: Which country has the greatest difference between its highest and lowest temperatures?
    Answer: Russia


  22. Trivia Question: At which height does a hill become a mountain?
    Answer: 600 m (1,968 ft.)


  23. Trivia Question: Which continent has the most countries?
    Answer: Africa
    Africa has the largest number of countries and territories followed by Asia.


  24. Trivia Question: In what ocean is the Bermuda Triangle located? 
    Answer: Atlantic Ocean


  25. Trivia Question: Which country does Antarctica belong to?
    Answer: None
    Under a special agreement, called the Antarctic Treaty (1959), Antarctica is under diplomatic cooperation with 53 nations involved in the treaty.


  26. Trivia Question: Aloha is a friendly greeting used on which islands found in the Pacific Ocean? 
    Answer: Hawaii


  27. Trivia Question: What is the most populous Muslim-majority nation?
    Answer: Indonesia


  28. Trivia Question: English is one of the four national languages of Switzerland. True or false?
    Answer: False


  29. Trivia Question: What is the name of the world’s deepest lake?
    Answer: Lake Baikal, Russia


  30. Trivia Question: It is illegal to fly over the Taj Mahal. True or false?
    Answer: True


  31. Trivia Question: In which city would you find the world’s biggest port?
    Answer: Shanghai


  32. Trivia Question: In which country is Mount Ararat located?
    Answer: Turkey


  33. Trivia Question: Which country has the lowest population density?
    Answer: Mongolia


  34. Trivia Question: What is considered as the coldest place on Earth? 
    Answer: Dome Fuji in Antarctica 
    Dome Fuji in the Antarctic region recorded a reading of -92.3 °C (-134,14 °F) in August 2010, beating the previous record at Vostok station and earning the title as the coldest place on Earth.


  35. Trivia Question: What do you call land with water on 3 sides?
    Answer: Peninsula


  36. Trivia Question: What is the tallest mountain in Greece?
    Answer: Mount Olympus


  37. Trivia Question: What is the parallel of latitude 23.5 degrees north of the equator called? 
    Answer: Tropic of Cancer


  38. Trivia Question: Which two countries share the longest border in the world?
    Answer: The United States of America and Canada
    It is over 8893 km or 5525 miles long.


  39. Trivia Question: What is the flattest country on earth?
    Answer: The Maldives
    The Maldives, with the highest point being 2 meters above sea level, is the flattest country in the world.


  40. Trivia Question: Which rainforest makes up almost half of the world’s remaining rainforests?
    Answer: The Amazon Rainforest


  41. Trivia Question: What is the largest volcano in the world?
    Answer: Mouna Loa
    Located on the island of Hawaii, Mauna Loa is the largest subaerial volcano in both mass and volume. Last erupted in 1984, it is also the world’s largest active volcano.


  42. Trivia Question: Which country owns more land overseas than its home landmass area? Answer: France
    France has islands spread across the Pacific and Indian oceans, with a land surface area that is double the size of the country itself.


  43. Trivia Question: Which crystalline formations are found on the cave ceilings: stalagmites or stalactites
    Answer: Stalactites


  44. Trivia Question: Which is hotter, the center of the Earth or the surface of the sun?
    Answer: The Earth’s core
    The core temperature of our planet is around 6,100ºC while the temperature of the photosphere of the sun is approximately 5,500°C.


  45. Trivia Question: What is the single longest rail line route in the world?
    Answer: The Trans-Siberian Railway
    The Trans-Siberian Railway, with a 9,289 km long journey from Moscow and St. Petersburg to Vladivostok over a total of 6 days, is the longest active railway line in the world.


  46. Trivia Question: Where would you find the ancient city of Petra?
    Answer: Jordan


  47. Trivia Question: Which river flows through Paris
    Answer: Seine River


  48. Trivia Question: Victoria Falls, an African landmark, is located on the border of which two countries? 
    Answer: Zambia and Zimbabwe


  49. Trivia Question: Which river forms part of the boundary between Mexico and the United States?
    Answer: Rio Grande


  50. Trivia Question: What’s the highest mountain in Africa called?
    Answer: Mount Kilimanjaro
    Kilimanjaro lies 19,341 feet (5,895 metres) above sea level


  51. Trivia Question: What is the largest lake in the world?
    Answer: The Caspian Sea


  52. Trivia Question: Which device measures the speed of wind?
    Answer: Anemometer


  53. Trivia Question: What is the largest island in the Mediterranean by both area and population?
    Answer: Sicily


  54. Trivia Question: What is the world’s shortest river?
    Answer: Roe River
    The Roe, in the US state of Montana, flows 200 feet between Giant Springs and the Missouri River.


  55. Trivia Question: Where would you find the lowest point in Asia?
    Answer The Dead Sea


  56. Trivia Question: Which island country is called the eighth continent (or micro-continent) for its biodiversity?
    Answer: Madagascar


  57. Trivia Question: What is the longest continental mountain range in the world?
    Answer: The Andes in South America


  58. Trivia Question: What continent are the Galapagos Islands a part of?
    Answer: South America


  59. Trivia Question: Where is the world’s largest sheer vertical drop?
    Answer: Mt. Thor on Baffin Island


  60. Trivia Question: Which continent has no active volcanic activity?
    Answer: Australia
    The tectonic plates, in which Australia is located, are not located along any major geological fault lines and the last volcano went extinct 5,000 years ago.


  61. Trivia Question: How much of the Earth’s oxygen comes from the Amazon rainforest?
    Answer: 20%


  62. Trivia Question: Where is the world’s longest sea crossing?
    Answer: Hong Kong to Macau, China


  63. Trivia Question: What is the southernmost country on earth?
    Answer: Chile.
    Chile is the southernmost country with the lowest point at 59°42’S.


  64. Trivia Question: What is Europe’s largest island?
    Answer: Great Britain


  65. Trivia Question: What makes the location of the Four Corners Monument unique?
    Answer: It’s the only point in the United States shared by 4 states
    — New Mexico, Colorado, Utah and Arizona.


  66. Trivia Question: The Tasman Sea separates which two countries?
    Answer: Australia and New Zealand


  67. Trivia Question: What is the highest mountain in North America?
    Answer: Denali

>> Read next:
The best island vacations for families

✓ GEOGRAPHY QUESTIONS ABOUT COUNTRIES OF THE WORLD

These trivia country quiz questions and answers on geography will lead to some enlightening and startling moments. Continue reading…

World Map Geographical Questions and answers quiz trivia
  1. Trivia Question: What is the smallest country in the world?
    Answer: The Vatican City
    Occupying an area of just 44 ha, the Vatican City is the world’s smallest country


  2. Trivia Question: Which country has the most number of capital cities?
    Answer: South Africa
    It is the only country to have three capital cities – Pretoria, Cape Town, and Bloemfontein. This was made as a way to share power across the various regions.


  3. Geography Trivia Question: Which country shares the most borders with other countries?
    Answer: People’s Republic of China
    China has a total number of 14 neighbouring countries namely Mongolia, Afghanistan, Kazakhstan, North Korea, Russia, Kyrgyzstan, Tajikistan, Bhutan, Myanmar, Laos, Vietnam, Pakistan, India, and Nepal.


  4. Trivia Question: Which country is called the Land of Rising Sun?
    Answer: Japan


  5. Trivia Question: What is the second biggest country in the world?
    Answer: Canada


  6. Trivia Question: What country ends with the letter Q? 
    Answer: Iraq


  7. Trivia Question: Which country has the most islands?
    Answer: Sweden
    The number is 221,800 islands in total.


  8. Trivia Question: Which country is home to the most volcanos? 
    Answer: Indonesia


  9. Trivia Question: Mount Everest can be approached from which two countries?
    Answer: Nepal and China


  10. Trivia Question: What is the largest country that does not have a river?
    Answer: Saudi Arabia


  11. Trivia Question: What is the world’s longest country from north to south?
    Answer: Chile
    Chile, found in South America, is 2,647 miles long across 38 degrees of latitude.


  12. Trivia Question: Aruba is one of the three ABC islands off the coast of Venezuela in the southern Caribbean. Name the other two islands that form the ABC?
    Answer: Bonaire and Curaçao


  13. Trivia Question: The Lord of The Rings trilogy was filmed in what country? 
    Answer: New Zealand


  14. Trivia Question: What country lies below Nicaragua? 
    Answer: Costa Rica


  15. World Geography Trivia Question: What country has the longest coastline in the world?
    Answer: Canada


  16. Trivia Question: How many countries are located in the Southern Hemisphere? 
    Answer: 32


  17. Trivia Question: What is the most densely populated country on the continent of Europe?
    Answer: Monaco


  18. Trivia Question: What country has pyramids older than Egypt? 
    Answer: Sudan


  19. Trivia Question: What is the smallest country in Africa?
    Answer: Seychelles


  20. Trivia Question: How many countries form the United Kingdom? 
    Answer: 4


  21. Trivia Question: In which country is the Leaning Tower of Pisa located? 
    Answer: Italy


  22. Trivia Question: In which country would you find the ruins of Chichen Itza and Palenque?
    Answer: Mexico


  23. Trivia Question: What country has the highest number of trees?
    Answer: Russia
    It has the largest number of trees, with around one-fifth of the world’s forest area.


  24. Trivia Question: Which country has the world’s highest deforestation rate
    Answer: Nigeria
    The country has unfortunately lost more than half of its primary forest in the last five years alone due to deforestation.


  25. Trivia Question: What country has the highest number of lakes?
    Answer: Canada


  26. Trivia Question: What country is known to have the best quality tap water? 
    Answer: Switzerland


  27. Trivia Question: What is the only country that borders Brunei? 
    Answer: Malaysia


  28. Trivia Question: Which country is completely surrounded by South Africa?
    Answer: Lesotho


  29. Trivia Question: What is the largest country in South America? 
    Answer: Brazil


  30. Trivia Question: Which European country is closest to the continent of Africa?
    Answer: Spain


  31. Trivia Question: What is the official language of the South American country of Suriname?
    Answer: Dutch


  32. Trivia Question: The Darién Gap is a remote swath of jungle on the border of which two countries?
    Answer: Panama and Columbia


  33. Trivia Question: Mt. Fuji is the highest point of which Asian country? 
    Answer: Japan 


  34. Trivia Question: Which mountain range separates France and Spain?
    Answer: The Pyrenees


  35. Trivia Question: If you are along the Khyber Pass, you would be between which two countries?
    Answer: Afghanistan and Pakistan


  36. Trivia Question: The Baltic States refer to which countries?
    Answer: Estonia, Lithuania, Latvia


  37. Trivia Question: Which European country shares its border with the most countries?
    Answer: Russia (14)


  38. Trivia Question: Which country produces the most rice?
    Answer: China

>> Read next:
Essential flying tips for the first time flyer

✓ CITIES QUIZ QUESTIONS AND ANSWERS

Have fun learning even more in this world geography city quiz.

fun travel questions for instagram on travel to ask
  1. Trivia Question: What is the oldest inhabited city in the world?
    Answer: Damascus, Syria


  2. Trivia Question: Which national capital city is the closest to the equator?
    Answer: Quito
    The city of Quito, with its northern limits ending about 1 km (0.62 miles) south of the line,  is the capital city closest to the Equator.


  3. Trivia Question: What is the most southerly capital city in the world? 
    Answer: Wellington


  4. Trivia Question: Which European capital was built across 14 islands?
    Answer: Stockholm


  5. Geographical Trivia Question: Which is the largest city in the world by population?
    Answer: Tokyo
    With more than 38 million people living in the metropolitan area of Japan’s capital city, Tokyo is the largest city in the world.


  6. Trivia Question: Which city is also known as ‘The Eternal City’?
    Answer: Rome


  7. Trivia Question: Which city has the highest number of trees in the world?
    Answer: Singapore


  8. Trivia Question: What is the most densely populated city in the world?
    Answer: Dhaka, Bangladesh


  9. Trivia Question: In which African country is the ancient city of Timbuktu found?
    Answer: Mali
    Timbuktu, an important stop along the Trans-Saharan trade, was the center for learning and Islam renaissance.


  10. Trivia Question: Which US city has the highest number of people living in it?
    Answer: New York City


  11. Trivia Question: What is the capital of Senegal?
    Answer: Dakar


  12. Trivia Question: What is the largest city across two continents?
    Answer: Istanbul, Turkey
    Istanbul has a population of 14 million and connects Europe and Asia


  13. Trivia Question: In which city would you find the biggest railway station in the world?
    Answer: New York City Grand Central Terminal


  14. Trivia Question: In which Spanish city would you find La Sagrada Familia?
    Answer: Barcelona


  15. Trivia Question: What is the capital city of Malaysia?
    Answer: Kuala Lumpur


  16. Trivia Question: Which city is the most expensive in the world as of 2022?
    Answer: Tel Aviv


  17. Trivia Question: Which city in India is known as the Venice of the East?
    Answer: Alleppey


  18. Trivia Question: What is Europe’s largest capital city?
    Answer: Moscow


  19. Trivia Question: What city has the longest name?
    Answer: Bangkok
    Bangkok is just a shortened version of the Thai capital’s full ceremonial name: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Yuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit


  20. Trivia Question: What is the most populous and capital city of the United Kingdom?
    Answer: London


  21. Trivia Question: What is the capital city of Germany?
    Answer: Berlin


  22. Trivia Question: Which volcano overlooks the ruins of the ancient city of Pompeii?
    Answer: Mount Vesuvius


  23. Trivia Question: What is the capital of Scotland?
    Answer: Edinburgh


  24. Trivia Question: Which city in Italy is famous for its canals?
    Answer: Venice


  25. Trivia Question: What is the capital of Mauritius?
    Answer: Port Louis


  26. Trivia Question: Antananarivo is the capital of what island country?
    Answer: Madagascar


  27. Trivia Question: Which Caribbean island’s capital city is St. John’s?
    Answer: Antigua


  28. Trivia Question: Vientiane is the capital city of which country in Asia?
    Answer: Laos


  29. Trivia Question: What city is the Golden Gate Bridge located in? 
    Answer: San Francisco


  30. Trivia Question: What is the capital city of Cyprus?
    Answer: Nicosia

Map world Travel Questions

Sooooo, how did you do?

I thoroughly enjoyed compiling this geographical questions quiz about the world and learned a WHOLE lot along the way. I am almost certain you’ve also increased your knowledge of the world’s geography 🙂

Did you enjoy these fun geography quiz questions and answers? Don’t forget to challenge your friends by sharing these trivia geography questions with them too.

Your fellow xenophile!

Rai

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *